Naturligtvis har vissa växter också sina egna preferenser angående deras levnadsförhållanden. En växt som svärd, till exempel, behöver mycket utrymme för att bli av med alla sina rötter. I en liten trädgård växer denna häckväxt snabbt sina grannar. Blackthorn är därför mer lämpligt som gränsstaket eller i stora lantliga trädgårdar. Blommande Hackvaxter Heijnen har också speciella krav, eftersom de ofta behöver mycket solljus för att blomstra vackrare. Dessa växter rekommenderas därför inte för skuggiga trädgårdar.

Å andra sidan finns det också häckväxter som kan rota var som helst. Hedera är ett bra exempel på en växt som trivs de flesta ställen. Det går bra i skuggan, men också i solen. Du kan använda den som en häckväxt, men också som väggdekoration eller som markskydd. Ligusteren känns också snabbt hemma. Denna halvgröna häckväxt är resistent mot alla typer av jord och tål också förorenad luft. Privet är därför en idealisk anläggning för en trädgård intill en trafikerad väg eller nära ett industriområde. Läs informationen om våra enskilda växter för att ta reda på vilken häckväxt som passar din trädgård.

Häckväxter

Fördelen med en fysisk butik är ofta att du kan be de anställda om hjälp och råd. Det är mycket svårare på internet. För att lösa detta erbjuder vi dig information i form av vårt häckväxtens uppslagsverk, som du hittar längst ner på varje sida. Här hittar du svar på alla frågor som du normalt skulle ställa en anställd i trädgårdscentret. Inte bara längst ner på sidan utan också med själva produkterna finns en omfattande beskrivning och naturligtvis vackra bilder. På detta sätt ser vi till att du vet exakt vad du får när du beställer häckplantor från oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *